Terugblik seizoen 2023-2024

KS de Heiknuuters kijken terug op een geweldig carnavalsseizoen.

Dat carnaval vierend Cranendonck en omgeving Heiknuuterrijk wel weet te vinden tijdens de carnavals feesten is wel gebleken. 51 Jaar lang carnaval vieren in de feesttent bij de Heiknuuters in Budel-Dorplein.

De Bonte Avond met ruim 400 bezoekers , met top tonpraters, amusement met bandparodie, cabaret, sketch en zang, verrassingen voor jong en oud alles was aanwezig

De kinder Bonte Middag met meer dan 170 kinderen op het podium was er een van hoog Niveau, met maar liefst 2 tonprater , veel dans en playback kunnen we terugkijken op een geweldige middag. De Winnaar van het Bonte Sjefke bestemd voor jong talent met potentie tot doorgroei in de Cranendonckse bonte avonden werd 'minikletser' Fien de Bloementrien, beter bekend als Fem van Gennip uit Soerendonk

De receptie van onze Prins Luuk 1e en Prinses Hester 1e met hun adjudanten Jelle, Bas en Yony was druk bezocht ,wat zet de tent lekker vol, en hebben we samen een mooi feest van gemaakt.

We kijken terug op een supergezellige sleuteloverdracht. De Burgemeester die de avond opende met een zelf geschreven lied “Samen zijn we overal” bracht er de stemming al meteen goed in. Samen met onze zusterverenigingen en B&W middels leuke spellen bepaalde we de volgorde wie als eerste de sleutel van Burgemeester Van Kessel in ontvangst mocht nemen. Hierna was het tijd voor feest in de tent waar er samen een mooie avond van hebben gemaakt.

Vrijdag voor de carnaval is er traditiegetrouw het Schoolcarnaval, we trokken met alle kinderen van onze school De Andre Wijze door het dorp Schoot , daarna Snel Door naar de Triolier waar we de optocht hebben gekeken toen weet snel door naar Het Pallet waar we alle klassen mochten bezoeken. In de middag vond het ziekenbezoek plaats bij Dorpleiners die ziek zijn en enkele familieleden van onze hoogheden in Huize te Gaste, een activiteit die zeer veel dankbaarheid oplevert en we dan ook nooit willen overslaan.

Als op carnavalszaterdag het Dikke D Bal van start gaat met het Thema GLOW staat de tent al vroeg vol, vele hebben zich uitgedost in passende kledij en genoten samen met ons van een prachtige avond met de al om bekende shotjesbar die dan ook goed draaide.

Op carnavals Zondag de grote optocht met maar liefst 30 startnummers trok er een prachtige stoet door het dorp waar door het grote aantallen publiek enorm van werd genoten van de zeer mooie creaties. Optochtdeelnemers bedankt hiervoor en tot volgend jaar. Na de optocht was het al goed druk in de prachtige feesttent waar de spanning voor de prijsuitreiking goed werd opgebouwd. De Winnaars in een goed tempo bekent werden gemaakt waarna het optochtbal mocht beginnen. Wat was het weer gezellig! Wat een finale!!

Carnavals maandag de kinder spellen middag. Ook deze middag werd druk bezocht en genoten alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s van een geweldig kindercarnaval met als hoogtepunt een Goochelshow van Steven Kazan. Om 18.11 uur de jeugdreceptie van Jeugdprins Boy 1e , Jeugdprinses Gwen en Jeugdadjudant Nina met de gehele jeugdraad van elf werd eveneens druk bezocht waardoor het ook hier weer zeer gezellig was en we ons opmaakten voor het Goud van oud bal. Inmiddels een prachtige avond om feestvierend de carnaval in Heiknuuterrijk waardig te eindigen. Maar voor we de avond eindigen hadden we nog een verrassing: we reikten hier de Vergulde Knuuter uit die dit jaar naar Renske Senger-de Groot ging voor haar jarenlange inzet in de krantcommissie als ontwerper, Goud van Oud commissie, hulp ouder op de kindermiddag. Renske Gefeliciteerd. Er vloeiden behoorlijk wat tranen tegen het einde van het laatste liedje van dit jaar in onze feesttent.

Dinsdag avond sluiten de Heiknuuters waardig af met de Knuuterverbranding , bedanken we elkaar en genieten we samen na van wat de carnaval dit seizoen weer heeft gebracht.

KS de Heiknuuters dankt dan ook iedereen die op welke manier dan ook iets voor de Heiknuuters heeft betekent en tot volgend jaar!!